Akhil Hayy mengaku Waheeda isterinya!

Friday, May 1, 2009


Setelah sekian lama dan hampir setahun sudah Ustaz Akil Hayy dilanda gossip silih berganti dengan isu yang sama, ia itu pemyanyi Waheeda sudah menjadi isteri kedua nya dan asyik beliau serta Waheeda sendiri asyik menepis atau mengelak untuk membicarakan kesah itu, akhir nya sudah kelas terbukti dalam pengakuan ikhlas Ustaz Akil Hayy baru baru ini, sebagimana yang dilapurkan pemberita mStar.

Ustaz itu juga diberitakan pernah menonton wayang bersama Waheeda, semasa belum kahwin lagi, kalau hendak diikutkan hukum mana mungkin perbuatan itu di bolehkan agama kita. Dilaman laman 'nyamuk' sudah banyak mempersoalkan perbuatan Ustaz Akil Hayy yg pergi menonton wayang itu, tetapi apabila diminta bukti mula tergagap gagap untuk menjawab. Ikutilah pengakuan ini.

SETELAH sekian lama asyik menepis spekulasi dan persoalan ramaitentang hubungan sebenar mereka, penyanyi nasyid dan penceramah bebas, Ustaz Akhil Hayy akhirnya membuat pengakuan bahawa penyanyi popular, Waheeda adalah isterinya.

Lebih setahun kisah 'panas' mereka hebat diperkatakan. Dalam tempohitu, banyak juga kenyataan yang dikeluarkan oleh Waheeda dan Akhil sendiri berikutan isu mereka dikatakan telah berkahwin dan Waheeda menjadi isteri kedua Akhil.

Enggan menyembunyikannya lagi, Akhil akhirnya mengaku tentang 'status'mereka itu.

"Saya ingin membuat pengakuan di sini bahawa Waheeda adalah isterisaya...tetapi hanya di dalam program Cafe Akhil Hayy untuk musimkedua," kata penceramah bebas berusia 39 tahun itu yang ditemui padamajlis pelancaran program itu di Ampang, semalam.

Ternyata 'gimik' yang dibuat oleh Akhil itu agak mengejutkan mediayang hadir di majlis tersebut yang rata-ratanya merasakan mereka akanmembuat satu 'pengumuman' istimewa di situ apatah lagi bila melihatibu bapa Waheeda sendiri hadir ke majlis itu bersama anaknya.

Malah, sikap 'sporting' yang dipamerkan oleh Waheeda dan Akhil yangakhirnya sanggup bergambar secara berdua pada majlis itu meyakinkanramai media bahawa 'pasangan' ini mungkin sudah bersedia untuk'mendedahkan' status sebenar mereka."Saya dah jangka pasti ramai wartawan yang beranggapan sedemikian.Memang benar Waheeda adalah isteri saya, tetapi itu adalah wataknya didalam program Cafe Akhil Hayy kali ini.

"Waheeda membawakan watak bernama Hani Az-Zahra. Sebenarnya namaWaheeda dicadangkan sendiri oleh pihak Astro Oasis...mungkin merekamelihat kredibilitinya sebagai penyanyi dan pelakon yang menampilkanimej Islamik dan pada masa yang sama, dia turut terlibat denganaktiviti dakwah.

"Waheeda juga merupakan 'facilitator' di Pertubuhan Kebajikan DarulIslah Selangor (PERKID)dan sebab itu saya rasa dia memang sesuai untukturut serta dalam program ini. Kami digabungkan di dalam program inisekadar untuk berdakwah.

"Saya tahu dia mampu bawakan tugasnya dengan baik dan memang diasendiri tahu apa yang perlu dilakukan terhadap wataknya itu," kataAkhil berceritakan serba-sedikit tentang pembabitan Waheeda di dalamprogram berunsurkan dakwah dalam bentuk santai yang telah punmemulakan siaran pertama musim kedua ini pada Rabu lalu, pukul 7.30malam di saluran Astro Oasis.

Mengulas mengenai pembabitannya dalam Cafe Akhil Hayy musim kedua ini,kata Waheeda, tindakannya ini bukan sengaja untuk 'mengiyakan'kontroversi yang melandanya dan Akhil, tapi tawaran ini sanggupdigalasnya kerana merasakan ini juga merupakan salah satu medium yangbaik untuk berdakwah.Dalam pada itu, peluang bertemu media itu juga digunakan sebaikmungkin oleh Akhil dan Waheeda untuk menjelaskan hal sebenar tentangpelbagai spekulasi panas yang melanda diri mereka, termasuklahdikatakan telah bernikah di sebuah kawasan di Selangor pada tahunlalu.

"Saya hanya berdoa agar kami terus kuat mengharungi perkara ini.Memang selalunya, orang tidak akan nampak yang putih, tetapi sedikitsaja kesan hitam itulah yang orang akan nampak dulu," kata Akhil.

Tambah Waheeda pula, "Seteruk mana sebenarnya kes kami ini? Saya mintamaaf kerana mengatakan ini, tapi kenapa artis yang keluarkan kenyataansebagai contoh, tidak salah berpakaian seksi asalkan dirinya selesadengan pakaian itu atau kerana rasa dirinya masih muda, tidakdijadikan isu?"

Namun, kata Akhil, dia bagaimanapun redha dengan apa yang melandahidupnya dan tidak merasakan dirinya telah menjejaskan status 'ustaz'.

"Saya pun tidak pernah merasakan diri saya hebat. Tetapi saya tetapbersyukur kerana orang menggelarkan saya ustaz. Apapun, kita kenalahfaham. Walaupun sebagai seorang ustaz, dia juga adalah manusia biasa.

- suntingan mStar

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi