Kehadiran yang tak di rancang kata nya

Friday, October 30, 2009


Pada 24hb lalu, wa bersama keluarga telah berangkat ke Pantai Teluk Mak Nik Geliga Kemaman. Sebelum itu pada petang 23hb wa bersama anak turut kesana untuk menyediakan beberapa kelengkapan bagi penyediaan sambutan majlis sepena hariraya lepasa. Wa bersama para jemaah lain memasang 10 biji kanopi dan mengantur alatan alatan lain.

IPTAF atau Ikatan Pendidikan Tauhid dan Tasawuf, telah menganjurkan majlis ini bagi kawasan daerah Kemaman. Majlis ini juga dimeriahkan dengan kehadiran orang ramai, penjualan kitab kitab dan T-shirt serta persembahan nasyid dan teledrama dari beberapa pusat pengajian di daerah ini.

Haram GREEN Soya bean from YEO's dan FANTA APPLE

Wednesday, October 21, 2009

GREEN BEAN SOY DRINK Salam semua. Kali ini saya nak sentuh tentang minuman ringan keluaran Yeo Hiap Seng, jenama salah satu pembekal minuman ringan yg tak asing lagi di rantau ini khususnya Singapura danMalaysia . terbakar perut

Pernahkah anda dengar ttg keluaran produk minuman YHS yg terkini, khususnya minuman kacang soya fusion dgn kacang hijau? Jika anda di Singapura, harap2 baca dulu ya, bahan-bahan yg terkandung dalam minuman ini.

35 sejadah berdiri di surau

Tuesday, October 20, 2009


Warga SK Tok Sangkut di Pasir Mas gempar apabila 35 helai sejadah di dalam surau didakwa berdiri secara misteri dengan sebahagiannya menyerupai individu sedang menunaikan solat.

Kejadian itu disedari seorang murid yang kemudiannya memaklumkan kepada gurunya Adnan Abdullah, 37, ketika sesi pembelajaran dijalankan berhampiran surau berkenaan.

Bonsai Noryadin RM40,000 jadi pilihan

Sunday, October 18, 2009


Seorang pegawai bank, Noryadin Noruddin, 34, memecah tradisi kemenangan orang Melayu dalam Pertandingan Bonsai Malaysia 2009 di Kuala Lumpur semalam apabila muncul juara keseluruhan dengan pokok cucur atap yang bernilai RM40,000.

Noryadin dari Kota Bharu, Kelantan mengalahkan 153 peserta lain. Sebelum ini tiada lagi orang melayu yang memenangi pertandingan seumpama ini.

“Seni ini memerlukan kesabaran sebab seseorang itu kena mengambil masa sekurang-kurangnya empat tahun sebelum dapat menghasilkan pokok bonsai yang kelihatan semula jadi serta unik,” katanya yang menerima hadiah trofi, RM700 serta sijil.

Sementara itu, Pengerusi Pengelola Pertandingan, Chew Yin Keen menyifatkan kemenangan Noryadin menjadi bukti seni bonsai boleh dikuasai kaum lain.

Tambahnya, aspek pengadilan diserahkan kepada juri profesional dari Taiwan, Singapura, Indonesia dan Malaysia berdasarkan keunikan, sifat semula jadi dan kesegaran pokok. - kosmo

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi