Antara kesah hidup dalam peperangan di Afghanistan

Saturday, May 1, 2010


Wanita Afghanistan muda tersenyum setelah mengangkat tudungnya, manakala rakan rakan yang lain turut sama sedang menunggu...


untuk menerima bantuan makanan yang diagih agihkan oleh Ngo antarabangsa.

Di kalangan mereka bagi wanita wanita Afghanistan memang sudah menjadi satu kelaziman untuk menutup aurat dan berpakaian yang menutup muka.

Gambar ini dirakamkan pada 21 November 2001 lalu semasa pengedaran bantuan makanan oleh UN World Food Program. Ramai rakyat Afghanistan, termasuk satu jumlah besar balu-balu tanpa suami-suami mereka terkorban semasa era peperangan yang mengambil masa lebih daripada 20 tahun lalu banyak bergantung kepada program-program bantuan kehidupan harian mereka.

Agensi-agensi bantuan adalah cuba untuk membawa jumlah besar makanan ke Afghanistan untuk membantu beratus-ribu rakyat Afghanistan yang nyawa nya terus terancam dengan suasana peperangan, tetapi keselamatan jalan-jalanraya dan masalah sempadan banyak memberi impak dengan kelancaran bantuan bantuan tersebut.

Sehingga kehari ini Negara itu masihlagi berada dalam suasana peperangan yang banyak mengorbankan nyawa para penduduknya.

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi