Akrobatik China buat persembahan di London

Tuesday, February 22, 2011


Salisbury International Arts Festival bakal mengundang sebuah badan acrobat dari China untuk membuat persembahan dan acara kemuncak itu bakal mewarnai tapak warisan latar belakang China London.

Pesta untuk tahun ini juga akan turut dipersembahkan dengan beberapa tarian dari Argentina, English National Ballet, Beijing Modern Dance Company dan syarikat tarian Australia Circa.

Persembahan itu diramalkan menjadi satu acara yg agak meriah dengan pelbagai persembahan dan Penulis-penulis, penyajak-penyajak dan penceramah-penceramah turut menghadiri pesta itu termasuk Helen Dunmore, Wendy Cope and Ed Stourton. Sir Steve Redgrave and James Cracknell dan mereka juga dijangka akan membincangkan beberapa tekanan yg dihadapi bagi mengembangkan kerjaya mereka sekarang.

Maria Bota, pengarah sambutan berkata: “Dalam tahu 2011 ini, Salisbury sekali lagi memberikan peluang kepada artis-artis bertaraf dunia dari pelbagai bidang teater, tarian, filem dan muzik. Landskap bagus kita membuka peluang untuk dapat meeriahkan lagi bagi menghiburkan, mengilhamkan dan mengubah kehidupan kita.”

Pesta itu untuk kali ke-39 ini, ditaja oleh Telegraph Media Group.

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi