Bolasepak Kungfu & klip Video nya

Saturday, April 2, 2011


Kong De Bou seorang ahli perniagaan yang juga peminat tegar bolasepak begitu tertarik untuk menggabungkan permainan sepak bola bersama silat kung fu yang dimiliki masyarakat China...

Keinginan nya itu disebabkan desakan hatinya yg melihat suasana kekuatan bolasepak agak pudar bagi Negara China dalam kancah antarabangsa.

Pada tahun 2007, Kong De Bou 40 tahun, memperjudikan kareernya untuk mengadakan pusat latihan yang dapat mengajar gabungan ilmu kung fu yg dikombinasikan dengan sepak bola. Walaupun banyak halangan yg dating tetapi beliau terus berusha untuk merealisasikan hasrat nya itu.

Gayung bersambut.dan akhirnya Pemerintah China bersetuju untuk mengadakan pusat latihan itu. Akhirnya Kong mengubah pusat latihannya menjadi yayasan amal yang menerima pelajar muda dari keluarga miskin. Yayasan tersebut kini menjadi sebahagian dari Jabatan Pendidikan olahraga Beijing.

Gabungan kedua sukan itu tidak hanya mendapat sokongan dari masyarakat China, mahupun dari klub veteran Beijing dan juga peminat olahraga parkour.

Walaupun pusat latihan nya kurang mendapat sambutan. Kong terus berhasrat semoga China bertambah maju disukan bolasepak di pentas dunia suatu hari nanti.


Jangan jadi macam ini pulak, asyik bermain telah dimarahi Polis

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi