Rumah murah tetapi cantik untuk dijual

Friday, September 28, 2012

Minnesota – Rumah besar ini dibina pada abad ke-19 dan sehingga kini keasliannya tetap dijaga dengan baik seperti aslinya. Rumah ini ingin dijual dengan harganya hanya US$1 juta. Tetapi dimaklumkan ada hantu yg mendiami di dalamnya.

 

Rumah Mansion ini yang dikatakan sebagai rumah paling berhantu di Saint Paul ini dikatakan memiliki tujuh penunggu di dalamnya. Sebab itulah, nilai harga jualnya merosot dari US$1,8 juta menjadi US$1,1 juta, yg menurun nilai dalam masa tiga tahun.

 

Salah satu penunggunya adalah lelaki berambut putih dengan ber topi tinggi. Ia dikatakan pernah muncul dua kali. Beberapa pengamal perubatan pernah dating kerumah ini dan mengesahkan terdapat sesuatu yg berada dirumah itu.

 

Seorang penulis skeptis pernah menginap di rumah ini pada tahun1969, untuk berani membuktikan cerita tersebut. Beliau tidur di tingkat empat, tempat seorang pelayan meninggal 50 tahun sebelumnya. Pukul 04.00 pagi beliau berlarian keluar dari rumah apabila merasa dan menjadi ketakutan.

 

Terdapat 10 buah bilik tidur, mansion di Summit Avenue ini tercatat dibina pada era Perang Awam Amerika dan dikenali sebagai Griggs Mansion, sesuai pemilik aslinya. Bangunan Mansion ini masih elok dan dalam kedaan suasana yg masih baik.

 

Dilihat dari panel kaca yang dipasang, pakar menyatakan rumah ini kemungkinan juga dibina pada 1883 lalu. Ruang utama dibuat dari marmar, masih cantik Rumah ini juga boleh untuk disewa dengan kadar harga US$60 ribu ringgit setahun.

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi