Ayah paling tua di dunia

Wednesday, October 17, 2012

 

Seorang rakyat India, Ramjit Raghav, menjadi seorang ayah yg tertua didunia apabila beliau sekali lagi berjaya menjadi bapa ketika usia nya 96 tahun dan sebelum ini juga membuat isterinya melahirkan seorang anak pada umur nya 94 tahun.

 

Anak pertamanya iaitu Karamjit, lahir dua tahun lalu di Haryana, India Utara pada 2010 lalu. Selepas itu Ramjit Raghav berjanji untuk tidak memiliki anak lagi, namun isterinya Shakuntala 54, kembali melahirkan anak keduanya.

 

"Apa yg boleh saya lakukan katanya, Ini adalah kehendak Allah agar saya memiliki anak lagi," tambah Ramjit lagi kepada wartawan Daily Mail, semalam 17/10/2012.

 

Dalam temubual itu, Ramjit, yang tinggal bersama keluarganya di sebuah apartemen studio, berharap agar anak2 nya bakal berjaya bila besar nanti. "Saya sekarang bekerjka sebagai petani, dan mengharapkan anak2 saya kelak menjadi pegawai atau bekerja dengan kerajaan” kata Ramjit lagi.

 

Para doctor yg merawat isteri nya ketika bersalin agak tersenyum apabila mengetahui yg seorang lelaki yg agak berumur yg menjadi ayah kepada anak yg bakal dilahirkan itu dan sedikit terkejut kata Ramjit.

0 comments:

Post a Comment

 
 
 
Orkes Gambos Penambang Muar 01 S Radziah -...

This mp3 found @ weblagu.com
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright © Permata Wangi